Acasă Transilvania Online

Campania de vaccinare anti COVID la final | Județul Sibiu cu rată peste media națională

483
vaccinat mediaș Campania de vaccinare anti COVID la final

Campania de vaccinare anti COVID a ajuns la final. Mai mult de jumătate din locuitorii județului Sibiu sau vaccinat, ceea ce înseamnă o rată peste media națională.

Județul Sibiul se află pe locul 4 în România cu o rată de vaccinare de 55,16%, după București, Cluj și Constanța, peste rata națională de vaccinare. Cetățenii care doresc se vor putea vaccina în continuare la cabinetele medicilor de familie.

Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății a transmis un mesaj de mulțumire întregii comunități sibiene pentru efortul de a facilita condițiile de vaccinare și pentru dorința de a pune capăt pandemiei de COVID-19 prin imunizare.

Suntem în momentul în care comitetul care coordona vaccinarea împotriva virusului SARS CoV-2 în România își încheie activitatea. Oamenii se vor putea vaccina în continuare la medicii de familie, iar în acest moment ne dorim să scoatem în evidență colectivele, oamenii, echipele și comunitățile locale care au avut rezultate remarcabile, care s-au mobilizat. Aici nu vorbim numai de autorități, ci vorbim despre oameni, despre întreaga comunitate. Sibiul are rezultate frumoase la nivel național cu o acoperire vaccinală de 55,16%, peste media națională”, a declarat Baciu citat de Tunul Sfatului.

Totodată, acesta a evidențiat numeroasele inițiative care au ajutat oamenii să aibă acces mult mai ușor la vaccinare.

Printre acestea se numără Mediaș Bike Marathon, Festivalul Maghiarilor, târgurile locale și maratoanele special organizate pentru vaccinare.

Potrivit datelor puse la dispoziție de secreterul de stat, peste 35.000 de oameni s-au vaccinat cu ajutorul medicilor de familie, iar aproape 10.000 de vaccinări au fost efectuate la domiciliul persoanei. Din acest punct de vedere Sibiul se află pe locul 3 la nivel național.

Sibiul excelează și la numărul persoanelor vaccinate în mediul rural. Peste 8.000 de oameni au primit vaccinul împotriva virusului SARS CoV-2 prin intermediul campaniilor organizate la sat.

Toate acestea s-au putut realiza datorită unei dorințe a comunității locale de a opri cât mai repede pandemia. Noi, cei care am avut un rol de coordonare la nivel național, vrem să transmitem tuturor un mesaj de mulțumire. Doresc să mulțumesc tuturor celor care au fost implicați și care au făcut eforturi semnificative. Iată că sibienii au ajuns pe un loc fruntaș la nivel național grație tuturor acestor eforturi făcute de întreaga comunitatea locală”, încheie Dr. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Articolul precedentFormația Dinamic revine în fața publicului din Mediaș
Articolul următorDebarcarea greilor de la Curtea Constituțională | Procedură demarată pentru Valer Dorneanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.