Acasă Nova TV

Starea de alertă nu va fi prelungită după data de 8 martie

1375
Decret privind instituirea stării de urgență

Starea de alertă nu va fi prelungită după data de 8 martie.

Anunțul a fost făcut vineri după-amiază de către Președintele Klaus Iohannis. Acesta a declarat că starea de alertă nu va mai fi prelungită după data de 8 martie. Decizia a fost luată după o ședință cu responsabilii de gestionarea pandemiei.

Președintele a mai explicat că odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de restricții care sunt acum în vigoare și a precizat că măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de către autoritățile abilitate.

,,Începând cu 8 martie, starea de alertă nu va mai fi prelungită în România și vor fi eliminate o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Faptul că astăzi putem vorbi despre o nouă etapă, care înseamnă cel puțin finalul acestui val pandemic, se datorează în bună parte și regulilor eficiente de prevenție adoptate de autorități.

Nu am fi putut însă reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor, fără mobilizarea exemplară a sistemului sanitar din ultimii doi ani. Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute” a spus Klaus Iohannis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.