Acasă Revista Presei

Măsurile anunțate pentru a limita răspândirea Omicron în România

1486
Noua listă a țărilor cu risc - răspândirea Omicron în România

Autoritățile au anunțat Duminică măsurile pentru a limita răspândirea variantei Omicron în România, după ce au fost confirmate primele două cazuri. Măsurile vor intra în vigoare din această sătămână.

Românii și cetățenii europeni care vin din țări din afara UE trebuie să aibă un test negativ PCR pentru COVID-19, făcut cu 48 de ore înainte. Măsura este valabilă și pentru cei vaccinați. Persoanele nevaccinate intră în carantină pentru 10 zile.

Cetățenii europeni care vin din state UE vor prezenta certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală și care vin din state UE aflate în zona roșie de risc epidemiologic vor fi carantinate 14 zile.

Executivul face apel către autoritățile locale să reevalueze situația persoanelor nevaccinate. Prioritate vor avea persoanele din categoriile vulnerabile, care vor beneficia de centre mobile de vaccinare, puse la dispoziție de MApN și MAI.

Având în vedere numărul mare de români așteptați să revină în țară în perioada sărbătorilor de iarnă, a fost analizată utilizarea, începând cu data de 20 decembrie, la intrarea în România a formularul de localizare a pasagerului. (Digi24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.