Acasă Mediateca

Mediaș 120 | În vizită la cea mai nouă creșă din Mediaș

427

În vizită la cea mai nouă creșă din Mediaș.

Vineri avut loc prezentarea oficială a unei noi creșe din Mediaș, situată pe strada George Topârceanu numărul 14, în prezența Primarului Gheorghe Roman și a  membrilor echipei de implementare. Instituția a fost înființată în cadrul proiectului „Educație antepreșcolară, premisă pentru dezvoltare comunitară în Municipiul Mediaș“, cofinanțat din Fondul social european, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, al cărui contract a fost semnat în luna februarie 2021, cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Scopul principal al proiectului a constat în înființarea unei creșe, în cadrul căreia un număr maxim de 60 de copii, cu vârste de până la doi  ani, vor beneficia de servicii de educație antepreșcolară. Instituția și-a deschis recent porțile și funcționează într-o clădire special reparată și reabilitată, pentru a răspunde cerințelor educaționale specifice acestei grupe de vârstă.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.095.898,50 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 3.481.513,73 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 532.466,70 de lei, iar contribuția proprie este de 81.918,07 lei. Sumele aferente proiectului sunt destinate funcționării, susținerii programelor de formare a personalului, dar și dotării creșei cu mobilier, aparate electrocasnice pentru bucătărie, și tot ce este necesar pentru ca cei mici să își poată desfășura activitatea.

Articolul precedentGaz Metan joacă în deplasare cu FC Argeș | Declarații
Articolul următorRata incidenței cazurilor de COVID pentru ziua de sâmbătă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.