Acasă Sibiu

Acces cu test rapid la Târgul de Crăciun de la Sibiu | Capacitate crescută la 50%

779

Acces cu test rapid la Târgul de Crăciun de la Sibiu.

Noile modificări legislative intrate recent în vigoare prevăd noi reguli de acces. Autoritățile centrale au decis să permită accesul în perimetrul târgurilor și pe baza unui certificat verde emis pe bază de test rapid, cu termen de valabilitate de 72 de ore, sau pe bază de test antigen, valabil 48 de ore. Iar acestea nu sunt singurele modificări inițiate de autorități.

Programul Târgului de Crăciun din Sibiu va fi extins, de la ora 21 la ora 22, iar capacitatea nu mai este restricționată la 30%, ci a crescut până la 50% din spațiul disponibil în târg. Asta înseamnă că în loc de 2500 de persoane vor putea intra în Târgul de Crăciun 3750 de persoane, ceea ce va duce la reducerea sau chiar la dispariția cozilor, iar situațiile de restricționare a accesului din cauza atingerii capacității maxime vor fi, cu siguranță, mult mai rare.

„Actualizarea normelor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov2 ne permite să întâmpinăm și persoane care nu aveau acces până acum, din cauza restricțiilor în vigoare. Cu sprijinul partenerilor noștri am implementat un sistem de acces extrem de rapid, pentru a putea oferi participanților o vizită cât mai relaxată și mai apropiată de normalitatea edițiilor precedente”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu.

Lejeritatea accesului în Târgul de Crăciun vine dintr-un parteneriat încheiat între organizatori, IT Genetics, furnizorul terminalelor de scanare și Vaccin.Live, furnizorul softului. Fondată în 2007, IT Genetics este un furnizor de tehnologie specializat în soluții IT profesionale, pentru companii din România, Ungaria și Bulgaria. 

Revine centrul de vaccinare în Piața Mare

Începând de sâmbătă, 11 decembrie, în Piața Mare va fi amenajat, din nou, un centru de vaccinare. Centrul a funcționat și în perioada premergătoare deschiderii Târgului de Crăciun, în spațiul special amenajat în interiorul Căsuței lui Moș Crăciun. De această dată, logistica centrului va fi amenajată în apropierea Târgului, în zona Muzeului Brukenthal.

„Am făcut tot posibilul să oferim vizitatorilor Târgului cât mai multe opțiuni pentru a avea posibilitatea să se bucure de surprizele pregătite pentru ediția din acest an. Încurajăm vaccinarea dar ne bucurăm în aceeași măsură și de vizitatorii care aleg să se testeze. Important este să savurăm, cu toții, spiritul Sărbătorilor”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț. Centrul de vaccinare este organizat cu sprijinul Continental Automotive Sibiu, unul dintre partenerii de nădejde ai ediției din acest an a Târgului de Crăciun din Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.