Acasă Revista Presei

Carantină în Austria | 3 săptămâni pentru vaccinați, nelimitat pentru nevaccinați | Condiții de ședere

1109
Carantină în Austria

Carantină în Austria, începând de astăzi pentru trei săptămâni, în vederea limitării răspândirii coronavirusului. Ministerul de Externe a anunțat care sunt condițiile de călătorie și ședere în Austria, potrivit noilor reglementări.

Oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărături de strictă necesitate şi pentru activităţi sportive în spaţii deschise. Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori.

Școlile rămân deschise, iar părinţii pot decide dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecţii online, scrie Digi24.

Carantina pentru persoanele vaccinate şi pentru cele trecute prin boală se va încheia pe 13 decembrie, iar în cazul persoanelor nevaccinate nu este prevăzut un termen.

Până în prezent, două treimi dintre austrieci sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva SARS-CoV-2. Austria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, în februarie 2022.

Pentru a intra în Austria, românii au nevoie de un test PCR negativ (nu mai vechi de 72 de ore), de certificat de vaccinare cu un ser autorizat sau de dovada trecerii prin boală

Odată ajunși în Austria, românii trebuie să se supună acelorași condiții privind lockdown-ul ca și austriecii, anunță Ministerul de Externe al României.

Foarte important, la locurile de muncă se aplică Regula 3G (vaaccinat,trecut prin boală sau testat) și purtarea obligatorie a măștii de protecție. În cazul serviciilor de îngrijire a persoanelor se aplică Regula 2G (vaccinat sau trecut prin boală) și numai în cazuri de excepție se aplică Regula 2,5G.

Purtarea măștilor FFP2 obligatorie, pentru toate persoanele cu vârsta de peste 6 ani, in toate spațiile interioare (cu excepția caselor particulare), la locul de muncă (cu excepția cazului în care există paravane despărțitoare), în transportul public și în autoturisme (dacă sunt transportate persoane din mai multe gospodării), inclusiv pe peroane, platforme, stații, gări. Minorii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, precum și femeile însărcinate, au permisiunea de a purta măști medicale.

Toate regulile DIN AUSTRIA sunt AICI!

Articolul precedentRata incidenței cazurilor de COVID pentru ziua de duminică
Articolul următorRata incidenței cazurilor de COVID pentru ziua de luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.