Acasă Nova TV

35 elevi de la Colegiul Școala Naționala de Gaz vor face practică la Delgaz Grid

2059

35 elevi de la Colegiul Școala Naționala de Gaz vor face practică la Delgaz Grid.

Delgaz Grid și Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș, au încheiat un parteneriat pentru stagii de pregătire practică. 35 de elevi de la școala din Mediaș vor face practică în acest an în cadrul companiei de distribuție. În prezent, 25 de elevi din Târgu Mureș, Sărmaș, Bacău și Piatra Neamț au început deja stagiile de practică, în baza parteneriatelor existente. Compania va continua colaborarea cu opt instituții de învățământ din Iași, Suceava, Bacău, Vaslui, Cluj Napoca și intenționează să încheie parteneriate cu alte opt instituții din Arad, Onești, Botoșani, Alba Iulia, Baia Mare, Piatra Neamț și Miercurea Ciuc pentru viitori instalatori și electricieni;

Aceste parteneriate reprezintă o bază de selecție pentru Programul START de întinerire a forței de muncă din companie.

Delgaz Grid și Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș vor încheia un parteneriat pentru stagii de pregătire practică.  Astfel, 35 de elevi din clasele a X-a și a XI-a care frecventează cursurile de operatori în extracția, tratarea și distribuția gazelor naturale din cadrul Colegiului “Școala Națională de Gaz” din Mediaș vor face practică în cadrul companiei de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice Delgaz Grid, membră a Grupului E.ON din România.

,,Este o oportunitate foarte mare pentru că acești copii au nevoie de un cadru de formare profesionist și suntem siguri că acest lucru se va realiza în cadrul companiei Delgaz Grid. Ne bucură acest parteneriat pentru că formarea elevilor este dezideratul nostru principaldeclară Corina Custelcean, directorul Școlii Naționale de Gaz Mediaș.

Stagiile de pregătire vor avea loc la Centrul de Instruire Profesională Gaze Naturale Mediaș, precum și la Formații Operative de Lucru din județele Sibiu și Mureș unde cei 35 de copii vor învăța tainele meseriei de instalator în distribuția de gaze naturale. Pentru a se familiariza cu domeniul distribuției, o parte a elevilor care vor face practică la Delgaz Grid au fost deja oaspeții acestui centru de instruire, fiind prezenți la poligonul pentru lucrări practice amenajat la Dârlos.

 “Întâlnirea de la Mediaș este despre viitor. Am avut invitați copii care în scurt timp vor deveni practicanți în compania noastră. Pentru mine a fost o ocazie să cunosc noua generație și cred că le-am oferit o incursiune interesantă și utilă în activitatea de distribuție a gazelor naturale prin vizita de la Centrul de Instruire Delgaz Grid de la Mediaș”, spune Petre Stoian, Directorul general adjunct al Delgaz Grid.

,,Am venit la această întâlnire motivat de una dintre prioritățile noastre ca oameni de resurse umane: să contribuim la formarea viitorilor noștri colegi. Asigurarea unei baze de selecție pentru Programul Start de întinerire a forței de muncă – prin dezvoltarea de parteneriate cu școlile profesionale – este primul pas pentru atingerea succesului”, afirmă Mircea Scridon, Director Politici de muncă/Rețele distribuție la Delgaz Grid.

Compania și-a propus să încheie în această toamnă parteneriate cu alte opt instituții de învățământ profesional din Arad, Onești, Botoșani, Alba Iulia, Baia Mare, Piatra Neamț și Miercurea Ciuc pentru viitori instalatori și electricieni.

Deși școala a început de curând, 25 de elevi sunt deja în practică profesională în companie, la Târgu-Mureș, Sărmaș – viitorii instalatori și Bacău și Piatra Neamț – viitorii electricieni. Aceștia sunt elevi la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Târgu-Mureș, Colegiul ”N.V.Karpen” Bacău și  Colegiul Tehnic de transporturi Piatra Neamț.  Vom continua colaborarea cu cele opt instituții de învățământ cu care am colaborat și anii trecuți când mai mult de 100 elevi ai școlilor profesionale au făcut practică în companie. Instituțiile partenere sunt: Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” Bacău – profil Instalator instalații tehnico sanitare și gaze naturale, Colegiul Tehnic ”Samoil Isopescu” Suceava – profil Electrician joasă și medie tensiune, Liceul ”Stefan Procopiu” Vaslui – profil Electrician joasă și medie tensiune, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Iași – Electrician joasă și medie tensiune, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași – Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze naturale și Colegiul ”Anghel Saligny” Cluj Napoca.

Totodată, Delgaz Grid derulează din anul 2016 un amplu program de întinerire a organizației. Până în prezent, prin programul START peste 330 de tineri ingineri, electricieni și instalatori s-au alăturat alăturat companiei, iar după 2 ani de zile de pregătire aceștia au preluat poziții vacante în companie.  

Articolul precedentComedii cu Gorobete duminică la Sala Traube
Articolul următorRata incidenței își continuă creșterea la Mediaș și în județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.