Acasă Revista Presei

De vineri va fi distribuit în școli chestionarul pentru vaccinare pe care trebuie să îl semneze părinții

726
se redeschid școlile - chestionarul pentru vaccinare

De vineri va fi distribuit în școli chestionarul pentru vaccinare pe care trebuie să îl semneze părinții, a anunțat Ministerul Educației.

Este vorba despre chestionarul prin care părinții își vor exprima intenția de vaccinare a copiilor la școală, după ce acesta a fost validat de Ministerul Sănătății, se precizează într-un comunicat de presă.

Chestionarul, care nu este obligatoriu, va fi distribuit în școli începând de vineri, 24 septembrie, prin inspectoratele școlare județene.

Ministerul Educației a precizat, despre chestionarul pentru vaccinare, că „nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării. Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului!

Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică.

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.DESCARCĂ CHESTIONARUL DE AICI!

Articolul precedent26 tineri premiați de Primăria Mediaș pentru rezultatele de la Bacalaureat și Evaluarea Națională
Articolul următorCNSU a anunțat lista actualizată a țărilor cu risc | Austria inclusă în zona roșie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.