Acasă Sibiu

3 focare de infecție cu SARS-CoV-2 în județul Sibiu

1057
Raportul cazurilor pentru 14 Aprilie 2020 27 aprilie

3 focare de infecție cu SARS-CoV-2 în județul Sibiu.

La data curentă, Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu monitorizează un număr de 3 focare de infecție cu SARS-CoV-2 la nivelul județului Sibiu.

Astfel, la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu sunt 12 angajați pozitivi și 7 contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu. Focarul a fost identificat în 14 septembrie. De asemenea, un alt focar este la o companie furnizoare de echipamente industriale din Șura Mică, cu 5 angajați pozitivi și 7 contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu. Focarul a fost identificat în 14 septembrie. Al treilea focar este la o companie producătoare de articole de voiaj și marochinărie din Sibiu. Sunt 7 angajați pozitivi și 8 contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu. Focarul a fost identificat în 15 septembrie.

Măsuri dispuse la locul de muncă:

  • s-a luat legătura cu reprezentantul legal al unităților pentru a se dispune măsurile necesare pentru limitarea extinderii infecției cu coronavirus;
  • s-au solicitat planurile de măsuri adoptate de către fiecare unitate în actualul context epidemiologic;
  • s-a dispus măsura de carantina la domiciliu pentru contacții cazurilor confirmate;
  • s-a comunicat perioada de carantină pentru fiecare caz în parte;
  • s-a recomandat angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar dacă prezintă simptome să apeleze serviciul 112 pentru a fi transportați la spital pentru investigații și tratament de specialitate;
  • s-a recomandat dezinfecția spațiilor, iar unitățile au pus la dispoziție dezinfectanți, echipamente de protecție și au luat măsuri pentru distanțarea socială.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here