Acasă Sibiu

Primul caz de COVID-19 confirmat cu varianta Delta în județul Sibiu

1080
Raportul cazurilor din 28 Aprilie 2020

Primul caz de COVID-19 confirmat cu varianta Delta în județul Sibiu.

În județul Sibiu a fost confirmat primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină B.1.617.2 (varianta Delta), la o persoană în vârstă de 30 de ani, care a intrat pe teritoriul României din Tadjikistan, în data de 30.06.2021.

Simptomele cazului au debutat în data de 12.07.2021, pacientul fiind testat RT PCR în data de 13.07.2021, cu rezultat pozitiv. În data de 14.07.2021 a fost trimisă o probă pentru secvențiere SARS-CoV-2 la Laboratorul SCJU din Târgu Mureș.

,,Direcția de Sănătate Publică Sibiu a efectuat ancheta epidemiologică, a identificat contacții direcți, apropiați ai cazului și a dispus carantinarea acestora. Cazul conformat a necesitat asistență medicală și a fost internat pentru investigații și tratament de specialitate la nivelul SCJU Sibiu, secția de Boli Infecțioase.

S-a luat legătura cu reprezentantul legal al unității unde lucrează persoana confirmată, pentru a se dispune măsurile necesare în vederea limitării extinderii infecției cu Covid-19. Cazul confirmat a avut formă ușoară/medie de boală, fiind declarat vindecat după 14 zile de la testul pozitiv. Nu au apărut cazuri secundare de îmbolnăvire care să prezinte link epidemiologic.

Menționăm că până la momentul de față au fost expediate 5 probe în vederea secvențierii, din care 3 au fost infirmate pentru variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, una confirmată, ultima aflându-se în lucru” se arată într-un comunicat de presă remis de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.