Acasă Revista Presei

Noul an școlar începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică

215
Mărțișoarele și florile - Noul an școlar

Noul an școlar începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a declarat că este posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare și se declară împotriva obligativității vaccinării.

Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare.

Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică,” a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de Digi24.

În ceea ce privește testarea personalului didactic sau a elevilor, Cîmpeanu s-a declarat pentru o testare cel puțin atunci când apar simptome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here