Acasă Transilvania Online

VIDEO Explozie urmată de un incendiu puternic la Combinatul chimic Azomureș

1406
explozie azomures

O explozie urmată de incendiu puternic s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul ore 1.00 la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş.

Potrivit ISU Mureş, incendiul a fost localizat, fără pericol de extindere şi s-a intervenit pentru lichidare. Se pare că s-a fisurat o conductă prin care se transporta gaz de sinteza la presiune foarte mare. Instalatia unde a avut loc incendiul a fost oprita complet.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. In urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofa a operatorului. Conform ISU Mureș nu a existat niciun pericol pentru populație sau personalul operatorului.

Îm urma exploziei un bărbat de aproximativ 50 de ani a suferit o fractură de membru superior,

Incendiul a fost lichidat în cursul dimineții de Miercuri. Conform autorităților locale nu au fost înregistrate emisii de amoniac la nivelul platformei sau in afara ei. Se pare că explozia, urmată de incediu, s-a produs în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures. (sursa: punctul.ro)

Articolul precedentCirculația pe strada Greweln va fi restricționată la sfârșitul săptămânii
Articolul următorDoar șase localități din județul Sibiu mai au înregistrate cazuri de COVID

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.