Acasă Revista Presei

Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză foarte probabil din luna septembrie

260
etapa a treia de vaccinare anti-COVID - persoane vaccinate - Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză

Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză va începe foarte probabil în luna septembrie, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 va începe pentru personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare.

Decizia autorităților a fost luată în condițiile în care, în această toamnă, este așteptat în România valul patru al pandemiei de COVID-19.

Persoanele care au trecut prin boală, apoi au fost vaccinate cu două doze, nu mai au neapărat indicație de a face doza a treia,” a precizat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă desfășurată marți după amiaza.

Conform autorităților de la București, țara noastră a înregistrat 127 de cazuri de infectare cu varianta Delta, iar 5 pacienți infectați cu această tulpină au murit. Cazuri de infectare cu tulpina indiană Delta au fost identificate până acum în 15 județe, cele mai multe cazuri fiind în București (32), Argeș (23) și Ilfov (19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here