Acasă Sibiu

Liceul din județul Sibiu cu zero promovați la Bacalaureat 2021 | Explicațiile

2340
Liceul din județul Sibiu cu zero promovați la Bacalaureat

Județul Sibiu are un liceu cu zero promovați la examenul de Bacalaureat din acest an. Este vorba despre liceul din Mârșa.

Inspectorul Monica Munteanu a explicat pentru romania.europalibera.org că la Mârșa „este o colonie în care familiile sunt de regulă din zona familiilor vulnerabile”.

Sigur că există mai multe motive pentru care rezultatele sunt slabe. Dacă vorbim de anul acesta pandemic în care copiii au lucrat mai mult online, chiar dacă au primit tablete – n-au avut internet.

Vom face o analiză la nivel de școală și la nivel de județ în care directorii să ne explice ce s-a întâmplat. Să vedem dacă mai facem clase de liceu sau facem numai de școală profesională,” a declarat Monica Munteanu.

Constantin Coropeșchi, directorul Liceului Tehnologic din Mârșa susține că, deși au făcut ore remediale, elevii sunt total delăsători, cu un dezinteres total față de școală. Liceul a înscris doar patru absolvenți la examenul de Bacalaureat din acest an.

Ne-am dat seama că, la liceele tehnologice, fără minimum 5 media de admitere e un eșec total. Problema este că ei vin de la gimnaziu cu 1 la matematică, au pierdut noțiunile de bază din gimnaziu.

Și cum să facă el analiză matematică în clasa a XI-a și a XII-a când nu știe operațiile cu puteri? Și nici nu sunt interesați de școală. Sunt foarte puțini care învață, de fapt. Cei care sunt la noi la gimnaziu merg la cele mai bune licee din Sibiu. La noi rămân cei din mediul rural, din toate satele,” a explicat directorul liceului din Mârșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here