Acasă Revista Presei

Anul școlar în România e prea scurt iar vacanța de vară prea lungă | Trebuie modificat

714
purtarea măştii în curtea şcolilor - Anul școlar în România

Anul școlar în Romania este unul dintre cele mai scurte din Europa, a spus ministrul educației naționale, într-un interviu la Digi24.

Sorin Cîmpeanu propune ca din toamna anului 2022 să fie lungită perioada anului şcolar. O propunere în acest sens a fost făcută și pentru anul şcolar 2021-2022, dar că aceasta nu a fost acceptată, fiind invocată predictibilitatea.

Structura anului şcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susţin: este nevoie de o creştere a duratei cursurilor.

Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari – nu numai în România, este drept – ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri,” a afirmat ministrul Educaţii, duminică seară, la Digi 24.

Întrebat despre discuțiile privind o scurtare a vacanței de vară, Sorin Cîmpeanu a spus: „Nu mă antepronunţ, dar cu siguranţă vacanţa de vară ar trebui să fie mai scurtă.”

În prezent, conform ministrului, perioada anului şcolar durează în România 34 de săptămâni și este una mai scurtă decât în multe ţări europene. Astfel, într-un ciclu de învăţământ de 12 ani, un elev din Germania învaţă cu doi ani şi jumătate mai mult decât un elev din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here