Acasă Sibiu

Judeţele cu cele mai multe persoane vaccinate anti-Covid-19 | Sibiul TOP 3

548
etapa a treia de vaccinare anti-COVID - persoane vaccinate - Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID 19 la nivel national, a prezentat astăzi topul judeţelor cu cele mai multe persoane vaccinate.

Cele mai multe persoane vaccinate, raportate la numărul total de locuitori, sunt în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Sibiu, Braşov şi Timiş.

„La Bucureşti, rata de acoperire vaccinală este de 35,7,8% din populaţia rezidentă şi 42,43% din populaţia eligibilă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, citat de adevarul.ro.

Pe locul doi se află judeţul Cluj cu o acoperire de 32,77% din populaţia rezidentă şi de 38,6% din populaţia eligibilă.

Judeţul Sibiu are vaccinată 26,2% din populaţia rezidentă şi 28,9% din cea eligibilă.

În top, urmează judeţul Braşov cu 25,4% şi 30,9%, Timiş cu 24,8% şi 29,5%, precum şi Bacău, Giurgiu, Botoşani şi Suceava.

În ceea ce priveşte vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, 56% a vizat vaccinarea în cabinete din mediul rural şi 44% în cele din urban. Valeriu Gheorghiţă a reamintit de posibilitatea de vaccinare prin prezentarea directă la centrele de imunizare. El a spus că centrele vor avea mai multe doze de vaccin, pentru un număr mai mare de doritori.

În perioada 10 – 17 mai s-au vaccinat cu prima doză 329.073 de persoane, evaluarea făcându-se în funcţie de programări. În acelaşi interval de timp s-au imunizat 222.413 de persoane fără programare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here