Acasă Revista Presei

Băncile din România cer acces la baza de date de la Evidența Populației

336
program special Evidența Populației

Băncile din România vor să aibă acces la datele de la Evidența Populației pentru a putea actualiza datele clienților.

Premierul Florin Cîțu i-a primit marți, 18 mai, pe cei 8 bancheri care reprezintă Asociația Română a Băncilor și Consiliul Patronatelor Bancare. Unul dintre subiectele abordate a fost actualizarea datelor pesonale, unul care îi aduce la disperare atât pe clienți cât și pe bancheri.

Conform HotNews, pentru a nu mai fi nevoiți să cheme oamenii la bancă și să-i amenințe cu închiderea conturilor, bancherii vor să aibă acces la baza de date a Evidenței Populației, pentru a face din oficiu aceste actualizări de date.

E o mare presiune pe noi cu această actualizare necesară. Dacă te chem la bancă și nu vii, băncile amenință că închid contul, lucru extrem de enervant pentru client, pe bună dreptate. Avem și noi rude sau cunoștințe care ne spun cum s-au trezit dintr-o dată cu asemenea amenințări și știm cât de neplăcut e și mai ales, cât de tare ne șifonează imaginea.

Soluția ar fi să avem acces la baza de date a MAI, acces pe care până în 2016 l-am avut,” a declarat unul dintre participanții la întâlnirea cu premierul.

Conform sursei citate, în acest moment mai e o instituție de stat care trebuie să-și dea acordul iar bancheii speră ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here