Acasă Revista Presei

De la 1 iunie putem discuta despre revenirea la normalitate | E nevoie de implicarea bisericii în campania de vaccinare

1269
revenirea la normalitate

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă, că de la 1 iunie se poate discuta despre revenirea la normalitate.

Premierul a mai anunțat că urmează să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată.

”Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Comitetul va fi în coordonarea premierului.

Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții (…) 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere 100%.”

Premierul a declarat, de asemenea, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate.

… în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate și în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinați. Cinci milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitate.

Premierul Florin Cîțu spune că este nevoie de implicarea bisericii, mai ales la sate, și de cea a autorităților locale în campania de vaccinare, pentru a convinge cât mai mulți români de beneficiile imunizării împotriva COVID-19.

… este nevoie, și am spus-o și la întâlnirea cu cultele și mi s-au dat asigurări, de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. E nevoie ca toți românii din mediul rural să aibă aceste informații și să poată să se vaccineze.” (digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here