Acasă Nova TV

Cod galben de frig și ninsori în județul Sibiu | Vremea în Mediaș

1576
vremea medias

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o informare meteo și cod galben de vreme rece, ninsori și vânt, mai ales la munte, valabile pentru județul Sibiu. Vremea va fi rece și instabilă în Mediaș!

Informarea meteo de precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece este valabilă din această seară, ora 21:00 și până pe 8 aprilie, ora 10:00. Codul Galben de ninsori este valabil de astăzi, ora 23:00 și până miercuri, la ora 18:00.

Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunii, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în întreaga regiune, cu temperaturi minime preponderent negative”, informează ANM.

Potrivit ANM, vremea se va menține deosebit de rece până sâmbătă 10 aprilie, iar în cursul nopților și al dimineților, local, se va produce brumă.

În intervalul menționat, în sudul și estul Transilvaniei, precum și în întreaga zona montană, va ninge, localînsemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor firafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m”, a anunțat ANM.

Pentru Mediaș, vremea se strică de marți seara, atunci când vor fi condiții de precipitații sub formă de ploaie.

Pentru Miercuri, 7 aprilie, se anunță o vreme instabilă mai ales în prima parte a zilei când vor fi condiții de lapoviță și ninsoare. Temperaturile nopții și al dimineții vor coborî până în jurul valorii de -1, -2 grade celsius. Maximele de miercuri se vor situa între 4-7 grade celsius.

Vremea va fi deosebit de rece, pentru această perioadă și în dimineața zilei de joi, 8 aprilie, atunci când ne așteptăm la valori minime în jurul valorii de -4, -3 grade. Pe timpul zilei vremea va fi frumoasă cu maxime între 5-8 grade celsius. În cursul nopții de joi spre vineri sunt așteptate din nou valori negative în jurul lui -1 grad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.