Acasă Nova TV

14 zile de restricții la Mediaș după ce rata incidenței a trecut de 3

8488

14 zile de restricții la Mediaș după ce rata incidenței a trecut de 3.

Marți, rata incidenței cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori. Prin urmare începând de vineri, 2 aprilie și până joi, 15 aprilie intră în vigoare măsurile pentru unităţile administrativ teritoriale cu incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori.

Concret, pentru o perioadă de 14 zile este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte. De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi anterior care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Tot pentru o perioada de 14 zile activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi.

Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

O altă măsură se referă la activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, care este interzisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here