Acasă Revista Presei

Timișoara elimină carantina la o rată de 8,13/1000 | Atâta chin fără absolut niciun rezultat

877
timisoara carantina - Criterii noi de carantinare

Timișoara a decis să elimine carantina impusă de autoritățile din sănătate, deși rata de incidență este de 8,13/1000 locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis să nu mai dea curs recomandărilor DSP și INSP și a amânat prelungirea carantinei din Timișoara. Au fost 20 de voturi „pentru” prelungire, 9 voturi „împotrivă” și 9 abțineri. Conform reprezentanților Instituției Prefectului din Timiș, nu a fost întrunit punctajul minim de 2/3 din totalul participanților pentru un vot favorabil.

Acum două săptămâni când s-a decis carantina în Timișoara, rata de infectare era de 7,49 la mia de locuitori, iar SÂMBĂTĂ la ora 13:00 era de 8,19, scrie Digi 24. Practic, în tot acest timp rata de infectare a crescut iar carantina nu a dus la niciun rezultat.

Deși autoritățile sanitare au încercat să convingă CJSU Timiș că locuitorii orașului de pe Bega nu au respectat carantina, prin declarații false și mincinoase, o parte din membrii CJSU nu au putut fi convinși de utilitatea prelungirii carantinei în Timișoara.

Două săptămâni de chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creștere

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a scris pe Facebook că CJSU a eliminat o măsură nedreaptă care a afectat Timișoara și zona periurbană.

„ … Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în crestere.

Însă e important să privim spre viitor. Distanțarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măștii și regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate. Vă încurajez să vă vaccinați și să respectați restricțiile rămase în vigoare … ”

Municipiul Timişoara şi mai multe comune au intrat în carantină din 8 martie, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Carantina expiră în noaptea de Duminică spre Luni.

ACTUALIZARE, ORA 19

Raed Arafat a decis peste CJSU Timiș carantinarea orașului. Măsura a fost deciză după consultări cu conducerea Ministerului Sănătății și este valabilă pentru încă 72 de ore, „fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”.

” … s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00”, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Cominicare Strategică.

„Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP”, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here