Acasă Revista Presei

Etapa a III-a de vaccinare anti-COVID pentru tot restul populaţiei | Lista de așteptare

780
vaccinare anti-COVID - Etapa a III-a de vaccinare

Cetăţenii din categoria „populaţie generală”, care intră în etapa a III-a de vaccinare, se vor putea înscrie de la jumătatea lunii Martie pe plaforma de imunizare, pe lista de aşteptare.

Coordonatorul campaniei de imunizare împotriva COVID-19, colonelul Valeriu Gheorghiţă a anunțat că populaţia generală se va putea înscrie la vaccinare din data de 15 martie,

Programarea se va face în doi paşi, în funcţie de centrul de vaccinare ales şi de disponibilitatea serului, la momentul respectiv. Practic, imunizarea efectivă a celor din categoria „populaţie generală” va putea începe din 1 aprilie.

Pentru această ultimă etapă se dorește activarea tuturor centrelor de vaccinare.

Este vorba despre peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie.

Din 15 martie va fi disponibilă o listă de așteptare şi „fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa înscriindu-se pe această listă. Trebuie să ţinem cont de un aspect – după ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare.

Practic, nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare.

Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmarea programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, citat de adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here