Acasă Sibiu

Caz incredibil în centrul Sibiului | 15 bătrâni cu Covid-19 abandonați într-un cămin ilegal | VIDEO

968
abandonați într-un cămin ilegal

Caz incredibil chiar în centrul Sibiului, acolo unde a fost găsit un cămin ilegal de bătrâni ilegal. Toți cei internați erau bolnavi de Covid-19 și abandonați de proprietar.

15 persoane în vârstă, toate infectate cu Covid-19, au fost încuiate într-o clădire din centrul Sibiului, unde funcționa în afara legii un cămin pentru bătrâni. Cel care i-a încuiat și părăsit fără nicio asistență de vreun fel este proprietarul afacerii, care de asemenea a fost internat cu Covid-19, scrie Turnul Sfatului.

Cadrele medicale care au venit să îi transporte la spital pe vârstnici au fost nevoite să spargă ușile de acces. O parte dintre vârstnici erau deshidratați, majoritatea fiind și înfometați deoarece, din cauza stării precare, nu au putut să se hrănească singuri deși aveau mâncare și apă.

Transportați la Spital, toți cei 15 vârstnici au fost diagnosticați cu Covid-19, trei dintre aceștia fiind în stare gravă.

La locația de unde au fost internați cei 15 vârstnici a funcționat Asociația Roth până la data de 15 ianuarie 2020, când aceasta a fost radiată din Registrul Asociațiilor și Fundațiilor (…)

Această asociație nu a fost niciodată acreditată ca furnizor de servicii sociale, nu a deținut licență pentru furnizarea de servicii de tip  «cămin pentru persoane vârstnice» și nici nu a depus  o solicitare la AJPIS Sibiu în vederea acreditării/licențierii de servicii sociale pentru persoane vârstnice”, au declarat reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here