Acasă Transilvania Online

Atacuri de tip phishing la adresa unor clienţi BCR | Sunt vizate datele de card

939
Atacuri de tip phishing la adresa unor clienţi BCR

CERT-RO a primit notificări cu privire la o serie de mesaje de tip phishing venite de la adrese de e-mail din afara țării, care au ca țintă clienții BCR.

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a anunțat, pe pagina de Facebook, că mesajele sunt primite de la adrese de e-mail din afara ţării, iar atacatorii încearcă să extragă de la utilizatori informaţiile cardurilor bancare.

Sub pretextul că BCR și-a ‘actualizat sistemul de securitate online’, atacatorii încearcă să determine potențialele victime să introducă datele cardului, deoarece ‘de la 1 ianuarie a acestui an, toate cardurile sunt temporar dezactivate pentru plăți online‘. Desigur, utilizatorul ar trebui să-și dea seama că este o tentativă de păcăleală, mai ales dacă a folosit fără probleme cardul în perioada specificată, scrie CERT-RO.

Dealtfel Banca a publicat pe site o serie de informații anti-phishing, unde specifică faptul că ”nu va solicita niciodată să divulgaţi, confirmaţi sau modificaţi datele personale şi/sau date de autentificare bancară sau despre card prin accesarea unui link transmis prin e-mail, sau să accesaţi aplicaţia de internet banking printr-o adresă URL transmisă prin e-mail”.

Dacă ați furnizat date financiare sau de autentificare în urma unor astfel de mesaje, contactați de urgență banca pentru a bloca instrumentul de plată și pentru a anula eventuale tranzacții ilicite din cont.

Dacă ați suferit pagube materiale, recomandăm să depuneți o sesizare la Poliție, iar pentru a notifica incidentul informatic vă puteți adresa echipei CERT-RO pe mail (alerts@cert.ro) sau 1911.

Articolul precedentIncendiu la o anexă gospodărească pe strada Hula Veche din Mediaș | Foto
Articolul următorOrga unicat din Dupuș va fi restaurată la Mediaș | Costurile se ridică la 66.000 Euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.