Acasă Revista Presei

Persoanele care au făcut și a doua doză de vaccin nu mai intră în carantină la sosirea în România

788
1.720 persoane doză de vaccin

Persoanele care au făcut și a doua doză de vaccin împotriva COVID-19 (doza de rapel) sunt exceptate de la carantină la intrarea în România.

Măsura se aplică dacă au trecut cel puțin 10 zile dela vaccinarea cu a doua doză, potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

CNSU a mai decis că persoanele care sunt contact direct cu un pacient cu COVID-19 pot ieși din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Cum poate dovedi o persoană venită din străinătate că și-a făcut vaccinul? 

Cu ajutorul ”documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării”, potrivit hotărârii Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care nu explică însă dacă acest document ar trebui tradus în limba română sau într-o limbă de circulație internațională, scrie G4Media.

Această prevedere va înlesni circulația între România și alte state europene care au demarat campania de vaccinare și e de așteptat să aibă un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, afectat de dificultatea deplasării dintr-o țară în alta.

Hotărârea CNSU trebuie dublată de o hotărâre de guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here