Acasă Nova TV

Avarie majoră de curent electric în 6 județe | Mediașul și Sibiul afectate

3503
zece străzi din Mediaș fără curent electric

Avarie majoră de curent electric în 6 județe.

Mai multe județe din țară au probleme în alimentarea cu energie electrică, au confirmat surse oficiale din Transelectrica pentru Digi24.ro Județul Sibiu se numără printre cele afectate. Sunt probleme cu alimentarea și în mai multe zone din municipiul Mediaș, dar și în alte localități din județ.

De asemenea, rețelele de telefonie au fost afectate de pana de curent, la fel internetul prin fibră optică.  

Cele 6 județe afectate sunt Sibiu, Alba, Cluj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Hotnews.ro vorbește despre o problemă de sistem, care a provocat mari probleme de alimentare cu energie în județele din nord-vestul țării. Reprezentanții Transelectrica au spus pentru HotNews.ro că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european. În acest moment se lucrează la sincronizarea sistemelor. 

ACTUALIZARE ORA 18 COMUNICAT TRANSELECTRICA

Compania de transport a energiei electrice a precizat că vineri, 8 ianuarie, la ora 15:05, s-a produs un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanșarea mai multor echipamente din rețelele electrice de transport atât din România, cât și din alte țări.

La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a țării.

Rețeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condițiile normale de funcționare în jurul orei 16.00, toți consumatorii afectați fiind realimentați în jurul orei 16.45, susține compania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here