Acasă Nova TV

65% din angajații Romgaz se vor vaccina anti COVID-19

1087
Daniel Pena

65% din angajații Romgaz se vor vaccina anti COVID-19.

ROMGAZ a înscris în etapa a II-a fiecare salariat care a optat voluntar pentru vaccinare împotiva COVID-19. Acest lucru s-a făcut cu respectarea consimţământului informat, a prevederilor legale privind protecţia datelor cu caracter personal şi fără repercursiuni în cazul unui refuz de se vaccina.

ROMGAZ şi-a asumat rolul responsabil, ca în urma opţiunii voluntare a fiecărui salariat de a se vaccina, să înscrie datele de identificare în platforma oficială dedicată programului de vaccinare. Aproximativ 65% dintre salariații Romgaz, dintr-un total de circa 5.650 ai companiei și-au exprimat dorința de a fi incluși în progamul de vaccinare, etapa a II-a.

,,Strategia de vaccinare împotiva COVID-19 în România îşi propune să asigure accesul cetăţenilor la vaccinarea împotriva COVID-19 în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul ţării.

Salariaţii ROMGAZ aparţin conform HG nr. 1031/2020 categoriei de personal din sectorul economic vital, fiind eligibili pentru înscrierea în etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, ROMGAZ fiind unul dintre cei mai mari producători şi principal furnizor de gaze naturale din Romania, dar şi producător de energie electrică.

ROMGAZ are în vedere respectarea dreptului la ocrotirea sănătăţii şi asigurarea echităţii în alocarea şi distribuirea vaccinurilor, aşadar a transmis în repetate rânduri prin intermediul canalelor interne de comunicare, informările oficiale şi recomandările autorităţilor naţionale abilitate referitor la impactul virusului COVID-19 asupra populaţiei şi la programul naţional de vaccinare pentru combaterea acestuia.

ROMGAZ consideră că astfel a acţionat cu responsabilitate faţă de situaţia cauzată de pandemia COVID-19 şi cu respect faţă de dreptul fiecărui salariat de a a-şi exprima opţiunea de a se vaccina sau nu. ROMGAZ şi-a asumat rolul responsabil, ca în urma opţiunii voluntare a fiecărui salariat de a se vaccina, să înscrie datele de identificare în platforma oficială dedicată programului de vaccinare, fiind un angajament de a înlesni pentru salariaţii companiei care vor să se vaccineze, includerea acestora în etapa a II-a a programului de vaccinare la nivel naţional.

Important de menţionat este faptul că oficialităţile, organizaţiile naţionale şi internaţionale pentru protecţia sănătăţii, specialişti şi cercetători ai domeniului medical, recomandă vaccinarea împotriva COVID-19, dar ROMGAZ respectă dreptul fiecărui salariat de a alege voluntar şi asigură 2 salariaţii că, din partea companiei nu vor exista repercursiuni de nicio natură şi sub nicio formă asupra celor care au optat să nu se vaccineze în această etapă sau în oricare alt moment cuprins în programul naţional de vaccinare.

Ne dorim ca fiecare salariat să rămână sănătos, să fie ocolit de această afecţiune periculoasă şi să trecem împreună cu bine peste această perioadă dificilă. Menţinem în continuare aplicarea tuturor măsurilor de prevenţie a răspândirii virusului în rândul salariaţilor şi încurajăm respectarea recomandărilor transmise de către autorităţi.

În acelaşi timp mulţumim tuturor membrilor echipei ROMGAZ pentru responsabilitatea şi grija pentru sănătate de care au dat dovadă în această perioadă dificilă. Ne exprimăm totodată respectul faţă de toţi lucrătorii din sistemul medical, faţă de autorităţile locale şi naţionale care au gestionat această situaţie pandemică şi apreciem ca lăudalibe toate eforturile depuse pentru a depăşi toate momentele grele cauzate de pandemia COVID-19. ROMGAZ a susţinutşi va susţine în continuare eforturile acestora de a limita răspândirea virusului şi de a proteja populaţia” se arată într-un comunicat de presă remis de către companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here