Acasă Nova TV

Cum se va desfășura Boboteaza la începutul anului 2021

4380

Cum se va desfășura Boboteaza la începutul anului 2021.

Sfințirea caselor și a credincioșilor cu Aghiasma Mare – apa sfințită, se va face anul acesta cu respectarea unor reguli clare. Acestea au fost comunicate către preoți de către Mitropolia Ardealului. Astfel, preotul îi va binecuvânta pe credincioși cu apă sfințită la intrarea în locuință, fără a mai intra în interiorul casei.

Preotul, dar și persoanele care îl vor însoți, dar și credincioșii care îl vor întâmpina, vor purta permanent masca de protecție. Acesta va respecta distanţarea fizică şi va evita contactul direct cu enoriaşii, îmbrătişări, strângeri de mână, interacţiunea cu credincioşii rezumându-se doar la stropirea cu aghiasmă.

Săvârşirea slujbei de sfinţire a apei, Aghiasma Mare, în ziua Praznicului Bobotezei din anul 2021 se va face la fiecare biserică parohială, în exteriorul lăcaşului de cult. Slujba va avea loc cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, fără a mai fi organizate procesiuni comune în marile oraşe.

În ceea ce privește slujba de binecuvântare a Noului An, care avea loc la miezul nopţii trecerii dintre ani, de această dată ea se va desfășura în toate bisericile în continuarea slujbei Vecerniei cu Litie din seara zilei de joi, 31 decembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.