Acasă Sibiu

Comandament de deszăpezire pentru drumurile județene | Starea drumurilor actualizată permanent online

157
pentru drumurile județene

Comandamentul de deszăpezire pentru drumurile județene și-a început activitatea.

Societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, informează că din data de 16.11.2020 și-a început activitatea comandamentul de iarnă 2020 – 2021. Scopul este4 asigurarea circulației în condiții optime pe drumurile judetene în toate cele 8 zone care acoperă raza Județului Sibiu.

Acestea sunt zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd) și zona 8 (Loamneș – Păuca).

Pentru această activitate societatea are la dispoziție 66 utilaje : 23 autobasculante, 3 capete tractor cu RMA, 7 încărcătoare frontale, 7 buldoexcavatoare, 8 tractoare, 14 autoutilitare, 3 autogredere și 1 turbofreza, organizate în cinci baze și puncte de sprijin pentru intervenție astfel: Baza Sibiu cu punctul de sprijin Păltiniș (canton), punctul de sprijin Jina și Rîul Sadului, Baza Cîrța cu punctul de sprijin Poiana Neamțului, Baza Agnita, Baza Șeica Mare și Baza Dumbraveni cu punctul de sprijin Blăjel.

Pentru iarna 2020 – 2021 societatea a estimat ca necesare urmatoarele cantitati de materiale pentru deszapezire:

13.350 tone nisip, 3000 tone sare și 60 tone material lichid pentru deszapezire. 35% din totalul cantitatilor de materiale estimate se afla distribuite în bazele societății din 15.11.2019.

„În vederea asigurării siguranței traficului rutier pe toate drumurile județene pe perioada de iarnă, rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se vor afla utilajele de intervenție si de asemenea recomandăm ca mașinile să fie echipate corespunzător.

În perioada activității comandamentului de deszăpezire numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este: 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24).

Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene, atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției găsiți zilnic informații actualizate: www.drumuripodurisibiu.ro – butonul Alertă trafic” se arată într-un comunicat de presă remis de către societatea Drumuri și Poduri Sibiu.

Foto: https://drumuripodurisibiu.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here