Acasă Transilvania Online

Blajul intră în carantină 2 săptămâni | Alte cinci localități din Alba sunt vizate

1437
blajul carantină - Înviere declaraţie

Blajul a fost propus pentru carantină, alături de alte cinci localități din județul Alba.

Conform Alba24, Direcția de Sănătate Publică Alba a înaintat către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) propunerea de carantinare a localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a confirmat că măsura carantinării este propusă în urma incidenței ridicate. Alba Iulia și Blajul au sâmbătă o incidență de peste 10 cazuri la mia de locuitori. Dacă vor fi înregistrate rezultate bune după luarea măsurii, atunci carantina va fi ridicată mai devreme de 14 zile.

Dacă avizul INSP va fi pozitiv, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni și va vota pentru luarea deciziei carantinării localităților pentru 14 zile. Carantinarea  va începe de marți, 17 noiembrie.

Întrucât la nivelul județului Alba în anumite localități incidența indică o creștere constantă și a depășit anumite praguri critice, DSP Alba a întocmit astăzi, 14 noiembrie 2020, analizele de risc ale localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud, propunând carantinarea acestora,” a declarat Alexandru Sinea, șeful DSP Alba, pentru alba24.ro.

ACTUALIZARE 15 NOIEMBRIE CARANTINĂ LA BLAJ

Se instituie carantinarea municipiului Blaj de marți, 17 noiembrie, ora 00.00, pentru 14 zile.

– Se interzice intrarea / ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

– Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Se limitează programul de lucru cu publicul a operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare în intervalul orar 05.00 – 20.00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care pot avea program non-stop.

Se permite tranzitarea unității administrativ teritoriale menționate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă staționarea în localitate.

Toate măsurile ce trebuie respectate la Blaj sunt AICI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a decis carantinarea localităților în Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud.

Carantina a fost decisă în urma incidenței COVID ridicate în localitățile menționate și este valabilă timp de 14 zile începând cu data de marți, 17 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here