Acasă Nova TV

3072 tichete sociale electronice pentru hrană vor fi distribuite în județul Sibiu

591

3072 tichete sociale electronice vor fi distribuite în județul Sibiu.

Instituția Prefectului județul Sibiu a recepționat un număr de 3072 de tichete sociale electronice pentru persoane vârstnice și pentru persoane sau familii fără adăpost, transmise de Ministerul Fondurilor Europene, conform OUG 115/2020.

Beneficiarii vor intra în posesia sumelor lunare, având la dispoziție un card electronic, ce poate fi utilizat numai pentru achiziționarea de preparate culinare/mese calde, la unitățile care acceptă cardul. Suma maximă ce poate fi utilizată din totalul disponibil, pe parcursul unei zile calendaristice este de 40 de lei/zi.

Destinatarii finali eligibili în cadrul acestui proiect sunt persoanele care au împlinit vârsta de 75 ani şi beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi, prin legi cu caracter special, plătite prin Casele Teritoriale de Pensii. De asemenea, persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate.

Instituția Prefectului centralizează în acest moment datele primite de la primăriile din județ urmând ca până la finalul săptămânii viitoare tichetele să ajungă la fiecare UAT din județ și de acolo, mai departe, la beneficiarii finali.

Articolul precedent50 tone de cereale au ars într-un incendiu la Șoroștin | Foto
Articolul următorMediașul a ajuns la 100 cazuri active de COVID-19 | Sibiul se apropie de 1000

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.