Acasă Transilvania Online

Biserica nu are menirea de a propune soluții științifice pentru a învinge pandemia | Mesaj din Blaj

297
scrisoare preoți credinioși pandemia coronavirus

Biserica nu are menirea de a propune soluții științifice pentru a învinge pandemia, se arată într-o scrisoare circulară adresată preoților și credincioșilor greco-catolici.

Cardinalul Lucian Mureșan le recomandă tuturor preoților și credincioșilor greco-catolici să respecte toate măsurile de prevenție și de protecție impuse și recomandate de autoritățile statului în contextul pandemiei de coronavirus.

Cardinalul Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, spune că:

Biserica nu are menirea de a propune soluții științifice pentru a învinge pandemia, această dificilă misiune revenind autorităților Statului pe care le susținem cu rugăciunea și cu îndemnul de a respecta toate măsurile de prevenție și de protecție.

În încercarea pe care cu toții o trăim, Biserica este aproape de fiii ei și ne ajută pe fiecare să regăsim semnificația încercărilor prezente, să le trăim cu speranța sădită în inimă de Mântuitorul nostru Isus Cristos și să le înfruntăm cu puterea harului dumnezeiesc. (…)

Răspândirea accelerată a epidemiei pe întreg mapamondul ne cauzează tuturor suferințe, teamă și îngrijorare pentru sănătatea proprie și a semenilor noștri. Știri apocaliptice, scenarii înfricoșătoare ne asaltează la tot pasul.

Și precum apostolii în drum spre Emaus, ne putem simți uneori abandonați într-o situație de nesiguranță. Însă tocmai în aceste momente de reală criză existențială, suntem chemați să redescoperim anumite valori pe care în goana de zi cu zi le ignoram: compasiunea, atenția pentru ceilalți, fragilitatea vieții noastre”, afirmă Cardinalul Lucian Mureșan în Scrisoarea circulară adresată preoților și credincioșilor, dată publicității miercuri, 21 octombrie.

Scrisoarea circulară poate fi citită, integral, pe alba24.ro

Articolul precedentE timpul să câștigăm și noi | Avem nevoie de puncte
Articolul următorFemeie de 76 ani lovită de un autoturism la Laslea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.