Acasă Transilvania Online

Alfabetizare pentru copiii unei comune din Transilvania | Clubul de Lectură în Natură din Laslea

295
Clubul de Lectură în Natură din Laslea

50 de copii din comuna Laslea, județul Sibiu, își îmbunătățesc abilitățile de citire alături de un pedagog.

Acest lucru este posibil prin intermediul proiectului „Clubul de lectură în natură”, implementat de Asociația Casa Naturii în perioada iulie-noiembrie 2020. În proiect sunt implicați 50 de copii cu vârste între 7 și 13 ani din Laslea, Mălâncrav, Roandola, Nou Săsesc și Florești, sate ale comunei sibiene Laslea, județul Sibiu.

Copiii au participat la Clubul de lectură toată vara, iar programul va continua și pe parcursul lunilor de toamnă.

Scopul proiectului este acela de a ajuta copiii să recupereze competențele la limba română pierdute în perioada auto-izolării. Cu ajutorul tehnicilor de educație non-formală, Clubul cultivă interesul copiilor pentru citit, viziunea pe termen lung a proiectului fiind aceea a alfabetizării ca bază pentru educarea unor generații de copii care gândesc critic și se exprimă liber.

Lectura este asociată cu creativitatea și nu este percepută de copii ca o activitate obligatorie sau plictisitoare. Clubul se va încheia prin mici spectacole susținute de copii, inspirate din lecturile lor din ultimele luni.

Clubul de lectură în natură are sprijinul Școlii Laslea și este posibil cu ajutorul programului Start ONG.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.

Casa Naturii este un ONG activ în mediul rural, a cărui misiune este să sprijine tinerii să devină liderii satelor lor prin programe educaționale care încurajează gândirea critică, inițiativa, munca în echipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here