Acasă Nova TV

Incidente electorale în mai multe localități din județ

2631
Alegeri Locale 2020 ALEGERILE LOCALE

Au fost înregistrate incidente electorale în mai multe localități din județ.

Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu a remis duminică după-amiază o informare cu privire la o serie de incidente electorale înregistrate în mai multe localități din județ.

,,La ora 11:45, BEJ a sesizat faptul că la secția de votare nr. 3 din municipiul Sibiu, a fost găsit un buletin de vot ștampilat. În temeiul sesizării, echipa operativă s-a deplasat la fața locului și a demarat cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot (art. 32 raportat la 387 cod penal).

În ceea ce privește situația din cadrul Secției de votare nr 213 (Tălmaciu), în jurul orei 12:20, președintele Secției de votare a observat faptul că un cetățean a încercat să introducă în urnă două buletine de vot. Procesul electoral a fost întrerupt. La scurt timp după reluarea procesului de vot, acest eveniment s-a întâmplat din nou fiind de această dată urmat de găsirea unui buletin stampilat pe podeaua secției de vot. În urma verificării efectuate de președintele BEC, cele trei Buletine au fost anulate și s-a reluat procesul electoral.

La secțiile de votare nr. 83 (mun. Sibiu) și 116 (mun. Mediaș) s-a găsit câte un buletin de vot cu ștampilat, precizăm faptul că acestea au fost anulate (nu au fost introduse în urnă).


În urma apariției în mass-media a imaginilor privind o posibilă fraudă electorală în localitatea Șeica Mare, I.P.J Sibiu a dispus efectuarea de verificări. Vom reveni cu informații la finalizarea acestora” a precizat Luciana Lazăr, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here