Acasă Transilvania Online

De astăzi se redeschid restaurantele | Reguli de funcționare

448
De astăzi se redeschid restaurantele - măsuri de relaxare

Restaurantele se redeschid de la 1 Septembrie cu o serie de reguli ce au fost anunțate deabia Luni seară.

Restaurantele pot fi deschise doar în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Clienții restaurantelor, în spații închise, trebuie să poarte mască atunci când se ridică de la masă. Nu au voie să bea sau să mănânce la bar, iar dansul va fi interzis, conform normelor pentru funcționarea restaurantelor:

Se interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință.

Se interzice consumul de produse stând în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul unității.

Se interzice consumul de alimente/băuturi la scaunele situate la bar si se limitează interactiunea persoanelor stând in picioare.

Se interzic activitățile de divertisment (dans) în cadrul unității de alimentație publică, se mai specifică în document.

La o masă vor putea sta cel mult șase persoane, cu excepția cazului în care sunt membri ai aceleiași familii.

Pentru asigurarea distanțării, o masă va putea fi ocupată, iar următoarea va rămâne liberă. (minim 2 metri între ele)

Mesele vor fi ocupate pe bază de rezervare sau prin înscrierea în registru la intrarea în restaurant. Cel puțin o persoană de la masă trebuie să-și dea datele de contact, pentru a facilita ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului.

Angajații vor purta mască și mănuși și vor face „triaj observațional” al clienților care intră în restaurant. Accesul clienților cu „semne vizibile” de infecție respiratorie va fi interzis.

La intrarea în restaurant, pe mese și la grupurile sanitare trebuie să existe dispozitive cu produse biocide avizate/autorizate pentru clienți. De asemenea, în restaurante trebuie să existe, acolo unde este posibil, circuite cu sens unic pentru clienți.

Acolo unde plata se face la casa de marcat, se vor instala panouri de protecție din plexiglas.

Tot de la 1 Septembrie se reia activitatea cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here