Acasă Nova TV

Alegeri Locale 2020 | Simulare | Cum votăm duminică

660
Cum votăm duminică

Cum votăm duminică la alegerile locale.

Medieșenii sunt așteptați duminică la urne. Aceștia trebuie să aleagă primarul municipiului pentru următorii patru ani, reprezentanții în Consiliul Local, președintele Consiliului Județean, dar și pe cei care îi vor reprezenta la nivel de județ.

În contextul pandemiei de coronavirus, pentru a înțelege cum se va desfășura efectiv procesul de vot pentru o persoană care va veni la urne, Știrile Nova TV au făcut astăzi o simulare la o secție de votare din oraș.

Odată ajuns la secție, fiecare persoană trebuie să urmărească marcajele special făcute pentru acces. Există un circuit de intrare și unul de ieșire.

La intrarea în fiecare secție autoritățile locale au pus la dispoziție, măști, dezinfectant și mănuși. Fiecărei persoane îi va fi luată temperatura. După parcurgerea acestei etape, alegătorul va fi preluat de personalul tehnic care răspunde de identificare sa.

Fiecare persoană își va pune singură actul de identitate în aparatul care prelucrează datele. Ulterior se va îndrepta spre membrul secției de votare pe a cărui listă se află și va așeza cartea de identitate pe masă, astfel încât să nu fie necesară atingerea acesteia.

După ce va semna lista electoral, va primi buletinele de vot și ștampila și va merge către cabina de votare. La ieșire va pune buletinele în urne și își va recupera actul de identitate, iar de această dată fiecare în parte își va lipi autocolantul cu Votat sau va pune ștampila pe cartea de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here