Acasă Transilvania Online

Restaurantele se redeschid dar cu restricții

715
Restaurantele se redeschid dar cu restricții

Restaurantele își vor redeschide spațiile închise de la 1 septembrie, în anumite condiții.

Astăzi la Guvern a avut loc o întâlnire a reprezentanților HoReCa cu premierul Ludovic Orban în care s-au stabilit restricțiile ce vor fi aplicate în aceste unități. La întâlnire au mai fost prezenți Nelu Tătaru, ministrul sănătății și Raed Arafat.

Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, iar o masă să fie interzis a fi folosită, ceea ce va decurge la o utilizare a restaurantelor, în interior, de maximum 50%, pentru această fază a relaxării.

În funcție de condițiile epidemiologice din următoarele săptămâni, luni, vom adresa alte măsuri în ceea ce privește regulamentul.

Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății să avem impunerea legii în restaurante și activitatea HoReCa, cu respectarea normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru acei operatori care nu respectă aceste reguli,” a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA.

Joi este așteptată decizia CNSU privind regulamentul de funcționare a saloanelor din restaurante, scrie Digi 24.

La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm, a mai spus Dragoș Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here