Acasă Revista Presei

Se reiau zborurile către Austria | Condițiile impuse de autorități

303
Se reiau zborurile către Austria

MAE a anunțat vineri după amiaza că zborurile directe către Austria se reiau începând cu 1 august 2020.

Decizia de reluare a traficului aerian între România și Austria a fost luată în baza reevaluării măsurilor anterioare de suspendare a transportului aerian.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea companiilor aeriene pentru informații suplimentare privind programul zborurilor.

MAE reamintește că accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/ PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună, imediat după intrarea în Republica Austria, timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

În maximum 48 ore de la intrarea în țară trebuie să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal. Dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Articolul precedentGaz Metan își face echipă de fete
Articolul următorIncendiu deșeuri plastice cu degajare de fum intens | Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.