Acasă Nova TV

În condițiile actuale ALEGERILE LOCALE NU VOR AVEA LOC

1073
Alegeri Locale 2020 ALEGERILE LOCALE

Alegerile Locale nu vor avea loc în luna septembrie dacă nu va interveni o schimbare majoră, iar numărul cazurilor noi de COVID-19 va scădea.

Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat, la Digi 24, că numai dacă situația în România va fi în septembrie așa cum este în Italia acum sau în Grecia, atunci cu siguranță se pot organiza alegeri fără niciun fel de probleme.

Rafila a adăugat că, dacă în următoarele săptămâni nu se întâmplă o schimbare importantă în atitudinea oamenilor, alegerile nu vor putea avea loc.

multe cazuri de Covid-19 România intră în Zona Galbenă a UE

Mie mi-e foarte greu să cred că dacă nu se întâmplă o schimbare importantă în următoarele săptămâni, două – trei săptămâni maxim, o schimbare importantă în abordare şi comportament, mi-e greu să cred că trendul va putea fi inversat şi alegerile pot avea loc la data de 27 (septembrie – n.r.). Deci mai degrabă, nu!

Alexandru RAFILA

România a ajuns astăzi în trista situație de a avea de 10 ori mai multe cazuri, raportat la populaţie, decât Italia.

Indicatorul incidenţei cumulate în Italia este în jur de 5 iar în România, care stătea aşa de bine în urmă cu două-trei luni, indicatorul este de peste 50, deci de 10 ori mai multe cazuri, raportat la populaţie. S-a ajuns la această situație în doar două luni de zile.

Incidența acumulată este indicatorul utilizat în Uniunea Europeană în monitorizarea evoluţiei infecţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here