Acasă Revista Presei

Se amână noile măsuri de relaxare anunțate pentru 1 iulie | Număr mare de noi infectări

901
Se amâna noile măsuri de relaxare

Ministrul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp că recomandările experților sunt de a amâna noile măsuri de relaxare anunțate pentru 1 iulie, din cauza numărului mare de noi infectări cu COVID-19.

Nelu Tătaru a declarat astăzi la Digi24 că s-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care România a avut o creștere a numărului de cazuri noi, au crescut cazurile în terapie intensivă și a crescut numărul de decese.

Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie.

Umărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică.

Nelu TĂTARU, Ministrul Sănătății

Experții Ministerului Sănătății au ajuns la concluzia că aceste reguli nu au fost respectate în ultimlele două săptămâni de către unii dintre români, ceea ce a dus la o creștere a numărului de infectări cu COVID-19.

Astăzi Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire. (Foto: Formare Medicală)

România este a treia țară după numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus din Europa, fiind inclusă în zona galbenă. Din această cauză, Malta, Slovacia, Danemarca, Estonia iar de astăzi și Slovenia limitează accesul românilor pe teritoriul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here