Acasă Sport

Paul Pîrvulescu suspendat provizoriu pentru dopaj | Terapie cu injecții în venă la o echipă din România

2869
Decizie Paul Pîrvulescu suspendat provizoriu pentru dopaj

Paul Pîrvulescu (31 de ani), fotbalist la Academica Clinceni, a fost suspendat provizoriu pentru dopaj, din data de 3 iunie.

Jucătorul medieșean a susţinut la GSP că a făcut terapie cu injecții în venă la o echipă din România, o procedură care înseamnă doping. Paul Pîrvulescu nu a menționat numele echipei.

Agenţia Naţională Anti-Doping s-a autosesizat după declarații și a pus în aplicare regulamentul WADA.

Cristi Balaj președintele Agenției Naționale Anti-Doping, a confirmat suspendarea.

De fiecare dată când avem informaţii, suspiciuni, declaraţii cum că o persoană a încălcat reglementările antidoping, noi o trimitem la Departamentul Investigaţii. Îmi este greu să spun în acest moment dacă el va fi găsit sau nu vinovat, există prezumţia de nevinovăţie.

(…) De ce el trebuie suspendat provizoriu? Răspunsul este simplu: ne obligă codul.

Codul spune că atunci când un sportiv este notificat pentru că are anumite suspiciuni de încălcare a reglementărilor antidoping sub procedura capitolului M2, automat apare şi suspendarea provizorie”, a declarat Balaj, potrivit gsp.ro

Declarațiile lui Paul Pîrvulescu la GSP

Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie, am făcut în altă parte, dar nu la Steaua. Pentru mine, era suficient să stau 2-3 minute în apă rece, apoi în apă caldă, după care alternam și eram ok. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simțeam rău, dar următoarea zi eram ok. 

Nu pot să spun unde am făcut, pentru că aș pune doctorul de-acolo într-o situație delicată. Eu n-am făcut insuflații rectale, ci injecții în venă. Nu e ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătății e ok. Dar e doping, da”, a spus Pîrvulescu, la GSP Live.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here