Acasă Sibiu

2 elevi depistați cu febră în prima zi de pregătire la școală

2184
sunt

2 elevi au fost depistați cu febră în prima zi de pregătire la școală.

Marți s-au reluat cursurile pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, necesare pentru pregătirea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat. La nivelul unităților de învățământ din județul Sibiu cei 2.624 de elevi din clasa a VIII-a și 1.569 de elevi din clasa a XII-a au fost repartizați, pe grupe, pentru desfășurarea pregătirilor acestor examene.

„Astăzi, începând cu ora 8, s-au prezentat 2259 de elevi la clasa a VIII-a (86,09%) și 1249 de elevi la clasa a XII-a (79,6%). Cea mai bună rată de prezență, de 100%, s-a înregistrat în 29 de unități de învățământ. Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Școala Gimnazială Slimnic, Școala Gimnazială Ion Pop Reteganu Orlat, Școala Gimnazială Apoldu de Jos, Școala Gimnazială Chirpăr, Școala Gimnazială Loamneș, Școala Gimnazială Samuil Micu Sadu, Școala Gimnazială Aviator Ioan Sava Alțâna, Școala Gimnazială Șura Mică, Școala Gimnazială Ilie Micu Ludoș, Școala Gimnazială Cârța, Școala Gimnazială Axente Sever și Școala Gimnazială Ioan Moraru Dârlos.

Tot prezență 100% a fost și la Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Râu Sadului, Școala Gimnazială Bazna, Școala Gimnazială Nr. 12 Sibiu, Școala Gimnazială Scoreiu, Școala Gimnazială Șeica Mică, Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 7 Mediaș, Școala Gimnazială Brădeni, Școala Gimnazială Ioan Slavici Sibiu, Școala Gimnazială Viorel Cucu Paltin Arpașu de Jos, Școala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Școala Gimnazială Porumbacu de Jos, Școala Gimnazială Sava Popovici Barcianu Rășinari, Școala Gimnazială Constantin Ioan Motaș Mediaș, Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură Carol I Sibiu.

Din nefericire, 2 elevi nu au fost primiți la pregătire, deoarece la triajul făcut de către cadrele medicale, la intrarea în școală, au avut o temperatură a corpului mai mare de 37,3 grade Celsius (Liceul de Artă Sibiu și Școala Gimnazială Regele Ferdinand Sibiu). Perioada de pregătire a elevilor, în școli, este între 2.06.2020 și 12.06.2020” a precizat Inspectorul Constantin Dincă, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.