Acasă Revista Presei

Topul surprinzător al celor mai bogate localităţi din România | Pe ce loc e Mediașul

1459

Topul surprinzător al celor mai bogate localităţi din România, este publicat de Adevărul.

Membrii platformei UrbanizeHub au realizat o analiză privitoare la oraşele din România cu cele mai puternice economii. Rezultatele obţinute sunt surprizătoare, la prima vedere.

„La UrbanizeHub, suntem interesaţi de tot ceea ce are legătură cu dezvoltarea urbană şi am vrut să vedem care sunt cele mai dezvoltate localităţi din România din punct de vedere economic. Am mers cu datele la nivel de oraş. În acest sens, ne-am uitat la doi indicatori: PIB-ul per capita local, estimat pe baza veniturilor firmelor locale, acest indicator arată forţa firmelor de la nivel local, şi impozitul pe venit per capita.

Acesta este un indicator al bunăstării creat la nivel local de toate entităţile plătitoare de salarii. Impozitul pe venit este o măsură a numărului de salariaţi şi a valorii medii a salariului la nivel local. Aici, am calculat media pe 2013-2017, pentru a evita variaţiile ce apar de la an la an, şi nu am luat anul 2018 în considerare, când IPV-ul a scăzut drastic, datorită unor măsuri ale Guvernului (impozitul pe venit a fost diminuat de la 16% la 10%)”, arată experţii urbanişti de la UrbanizeHub, în analiza postată online.

Pe primele trei locuri, în topul care are 30 de poziţii, se află în ordine localităţile Ghimbav, Mioveni şi Otopeni. Municipiul Mediaș apare pe poziția a 23-a. Specialiştii de la Urbanize Hub explică şi de ce au ajuns aceste oraşe în topul celor mai dezvoltate din România din punct de vedere economic.

Articol complet: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here