Acasă STIL DE VIATA

Propuneri de relaxare după 15 Mai | Reguli pentru Saloanele de Îngrijire Personală

674
Reguli pentru Saloanele de Îngrijire Personală

Institutul Național de Sănătate Publică a afișat astăzi propunerile de relaxare după 15 Mai și Regulile pentru Saloanele de Îngrijire Personală.

Propunerile INSP se află în dezbatere publică, ele încă nu sunt adoptate.

În ceea ce priveșete Saloanele de Îngrijire Personală, frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică, sunt prevăzute următaorele reguli:

Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

– La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37 de grade, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.

Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.

Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.

– Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here