Acasă Revista Presei

Putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele | Revenim la normal la mijlocul verii

685
Putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat Marți într-o emisiune televizată că ”destul de sigur vom redeschide terasele” pe 1 Iunie.

Prezent în studioul B1TV, Nelu Tătaru a anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc o nouă evaluare a perioadei de relaxare, după care vor fi anunțate măsurile ce intră în vigoare de Luni 1 Iunie 2020.

Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni.

Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a spus Tătaru, conform Digi24.

Ministrul Sănătății a confirmat că în spaţiile deschise, cum sunt terasele, nu există obligativitatea măsurării temperaturii clienţilor.

Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, astfel încât din iulie-august, românii să aibă „o viaţă cvasi-normală”, a mai spus Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here