Acasă Nova TV

Masca obligatorie din 15 Mai | Se iese din localitate numai cu Declarație

1519
Se iese din localitate numai cu Declarație

Președintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu puțin timp la Palatul Cotroceni, că Declarația pe propria răspundere rămâne valabilă dacă se iese din localitate.

Declarația vine după o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 care a avut loc la Cotroceni. Au mai participat premierul Ludovic Orban, Ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Iohannis a confirmat că devine obligatoriu portul măștii atunci când ne găsim în spații interioare.

De exemplu la magazin sau dacă folosim transportul public în comun. Este obligatorie păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri.

Declarația nu mai este obligatorie în localitate și nu mai este obligatoriu să stăm în casă, dar ”nu trebuie să exagerăm”.

Totuși, când ieșim din localitate va fi nevoie de o declarație. Mai puțin în zonele metropolitane, acolo unde este cazul. Ieșirea din localitate va fi permisă numai în anumite condiții, așa cum anunțase zilele trecute Ministerul de Interne.

Serviciile religioase vor fi reluate, în prima fază, doar în curtea bisericii, deci în exterior. Credincioșii vor purta mască și vor păstra distanța de 1,5 metri.

În a doua și a treia etapă de relaxare, aceste condiții vor fi rediscutate, a spus șeful statului.

Se vor deschide și unele magazine, cele care au acces direct din stradă. Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru public.

Toate măsurile și modelul Declarației noi, vor fi anunțate de Comitetul Pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.