Acasă Revista Presei

Bisericile nu se vor deschide după 15 Mai | Prea mulți vârstnici laolaltă

472
Sfântul Dumitru Bisericile nu se vor deschide după 15 Mai

Bisericile nu se vor deschide după 15 Mai, atunci când guvernul a anunțat mai multe măsuri de relaxare a circulației.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat miercuri că lăcașurile de cult nu pot fi deschise după 15 Mai deoarece acolo merg persoane în vârstă cu precădere, categoria cea mai vulnerabilă în faţa COVID-19, scrie adevarul.ro.

Se interzic activitățile cu mai mult de 1 000 persoane

Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri.”

Raed Arafat a mai spus că este prevăzută o relaxare graduală şi cu siguranţă se va ajunge şi la deschiderea lăcaşurilor de cult.

Știu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să ia măsuri de distanţare, dar nu poţi să vii cu măsuri de relaxare brusc. Relaxarea va fi graduală. Cu siguranţă se va ajunge şi la deschidere”.

Precizarea vine după ce Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a anunțat că BOR își dorește reluarea slujbelor religioase la care să participe credincioșii și face demersuri în acest scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here