Acasă Transilvania Online

Ajutor financiar de la Guvern pentru crescătorii de porci rasele Bazna și Mangaliță

703
porci

Ajutor financiar de la Guvern pentru crescătorii de porci rasele Bazna și Mangaliță.

Guvernul României îi va susține pe crescătorii de porci de reproducție de rase românești printr-un ajutor de Minimis acordat în 2020, dar și în următorii doi ani.

„Executivul își asumă, cu toată responsabilitatea, salvarea de la dispariție a raselor autohtone Bazna și Mangaliță. Corectarea lipsei de decizie guvernamentală din ultimii ani care a dus la scăderea efectivelor ba chiar ne-a dus la un pas de a ne aduce propriile rase din import, a fost absolut necesară.

Prin decizia Guvernului României se vor acorda 1200 lei/ cap de scroafă Bazna și/sau Mangaliță/an cu condiția respectării unor obligații precum comercializarea a minim patru purcei/cap de scroafa cu o greutate minima de 8 kilograme și cu obligația încadrării crescătorului într-una dintre categoriile: Persoană Fizică Autorizată, Întreprindere Individuală, Întreprindere Familială sau producător cu personalitate juridică. De asemenea, crescătorii trebuie să dețină exploatații înregistrate și autorizate sanitar-veterinar” se arată într-un comunicat de presă remis de către Departamentul de comunicare al PNL Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here