Acasă Nova TV

Covid-19 Sibiu | Situația din județ valabilă pentru miercuri

5213
negative Raportul cazurilor pentru 1 Aprilie 2020

Situația din județ valabilă pentru miercuri, conform buletinului de presă remis de Prefectura Sibiu.

,,Astăzi, 01.04.2020, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Căpitan Dumitru Croitoru al județului Sibiu monitorizează un număr de 2690 persoane izolate și 340 persoane în carantină. În urma testării pentru COVID-19, 212 de teste sunt negative. În ultimele 24 de ore au ieșit din carantină 11 persoane.

De asemenea,în ultimele 24 de ore, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a gestionat un număr de peste 60 de apeluri primite prin intermediul celor două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro),  puse la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale.

Astfel membrii Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției au gestionat și răspuns eficient solicitărilor scrise sau telefonice ce au vizat date și informații privind măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, sprijinirea cetățenilor aflați în autoizolare, carantină sau izolare.

De asemenea pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Căpitan Dumitru Croitoru al județului Sibiu sunt pregătiți pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.În ultimele 24 de ore, aceștia au răspuns prompt unui număr de 30 de solicitări la numărul de urgență 112, intervențiile fiind preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, 278 de polițiști sibieni alături de aproximativ 120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, 11 efective MApN și 69 de polițiști locali, au desfășurat 294 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 31 martie, au fost aplicate 114 sancțiuni în valoare de peste 80.000 lei, din care 106 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

În perioada de referință, au fost conduse 19 persoane în centrele de carantină și au fost verificate 1.195 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, fiind identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării. Alte 78 de persoane au fost verificate la solicitarea D.S.P. Sibiu” se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

1 COMENTARIU

  1. Stimabililor, nu ne intereseaza cati au iesit din carantina si nici cate teste sunt negative. Relevant pentru public este numarul infectarilor, testele pozitive!!! Restul este apa de poaie ce comunicati acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here