Acasă Nova TV

Au început testările pentru COVID-19 la Spitalul Județean Sibiu | VIDEO

429
au

Au început testările pentru COVID-19 la Spitalul Județean Sibiu.

Astfel, au fost realizate primele testări de probă pe un număr de zece cadre medicale, ce a intrat în contact cu asistentul medical infectat cu noul coronavirus, iar toate testele au fost negative.

Linia de testare este montată în cadrul Laboratorului de Analize Medicale al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. Recoltarea de probe are loc în secția din spitalul judeţean unde se află pacientul cu suspiciune de infectare cu COVID-19 sau epidemiologie.

Probele care se recoltează sunt secretii nazo-faringiene. În ce priveşte durata până la comunicarea rezultatului, dacă proba este recoltată în cursul dimineții, rezultatul poate fi eliberat in aceeași zi sau  în ziua următoare. Până la comunicarea rezultatului, pacienții rămân internați, în condiții de siguranță, izolați,  în cadrul secțiilor unde sunt tratați.

La acest moment, într-o zi se pot efectua aproximativ 50-80 de teste, urmând să crească capacitatea de testare prin dotarea laboratorului cu un extractor automat. În momentul de față este disponibil un extractor manual, iar linia de testare este deservită de 3 medici primari instruiți recent și de un biolog cu experiență.

Foto&Video: Spitalul Județean Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here